Turkiye'nin Oyun Forumu
Sitemizden yararlanmak ve bu ailenin bir parçası olabilmek için 10 saniyenizi harcayarak lütfen üye olunuz!
Not : Üye Olduktan Sonra Üye Olduğunuz Msn'ye Aktifasyon Mesajı Gelecektir.O Mesaja Girip Aktif Etmeden Hesabınıza Giremezsiniz.


| Oyun Severlerin Buluşma Noktası STForum | Aramıza Katıldığınıza Asla Pişman Olmayacaksınız |
 
AnasayfaSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yapForum Oyunları
>

Paylaş | 
 

 C Programlama Diline Giriş (4. Bölüm) - Switch Case Yapısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
emincanaskinci
Adminstratör
Adminstratör
avatar

Reklam Reklam :
Yönetici Puanı Yönetici Puanı :
999 / 999999 / 999

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 712
Forum Lirası Forum Lirası : 19533
   +Rep Puanı +Rep Puanı : 10510
Erkek
Yaş : 27
Nerden : Edirne
İş/Hobiler : öğrenci
Ruh Hali :
Takım :

MesajKonu: C Programlama Diline Giriş (4. Bölüm) - Switch Case Yapısı   Ptsi Haz. 28, 2010 9:00 pm

Merhaba arkadaslar,

Bu makalede C dilinde switch case'in nasıl kullanıldığını inceleyeğiz. Şimdi asağıdaki kodu bir inceleyelim, daha sonra kodun işlevini anlatacağım, sanırım en iyi anlatma yöntemi bu.



#include "stdio.h"
#include "stdlib.h"
#include "conio.h"
int main()
{
int x;
printf("Bir sayi giriniz:");
scanf("%d",&x);
switch(x)
{
case 1:
printf("1e bastiniz");
break;
case 2:
printf("2ye bastiniz");
break;
case 3:
printf("3e bastiniz");
break;
default:
printf("1 , 2 yada 3e basmadiniz");
break;
}
getch();
}


Peki yukarida ne yaptik?Ilk önce x adinda bir tamsayi degiskeni tanimladik.Daha sonra kullanicidan bir deger girmesini istedik ve girilen degeri x'e atadik.Daha sonra switch case bölümü olusturduk.

Switch nasil isler?

Mesela burda switch(x) yaptik, bu x'in degerine göre islem yapacagimiz anlamina gelir.Case ise x'in degeri belirttigimiz deger oldugunda islenecek komutlari gösterir, yani su sekilde, mesela kullanicidan x'î girmesi istendiginde 1 girdiyse "case 1" bölümünde girilen kodlar islenir.

Burdaki örnekte 1 girildiginde Case 1 islenecek ve ekrana "1e bastiniz" yazdirilacaktir. Case ile baslattiginiz sartlar "break" komutu ile bitirilir.Istediginiz kadar case olusturabilirsiniz. "default" ise sartlardan hiçbiri saglanmadiginda islenecek kodlari gösterir.Burdaki örnekte case'lerden hiçbiri uymuyorsa default islenecek ve ekrana "1 , 2 yada 3e basmadiniz" yazdirilacaktir.

Burdaki degiskenimizi int yani tamsayi olarak tanimladigimiz için, bir string degeri girildiginde default islecektir.Karistirilmamasi gereken bir noktada; Case 1, Case 2 diye belirttiklerimiz Case'lerin sira numarasi degil, x'in degeridir.Tabi eger switch kodunu açarken baska bir degisken belirtseydik onun degeri olurdu.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://raw-rpg.yetkin-forum.com/index.htm
 
C Programlama Diline Giriş (4. Bölüm) - Switch Case Yapısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Turkiye'nin Oyun Forumu :: Programlar :: Coding Programlama :: C C++ C#-
Buraya geçin: